De Spoorlijn

CirkeltrainingMet het werken op de Cirkel, methode die is ontwikkelt door Hermina Stout, www.dogbasic.nl en www.cirkeltraining.nl , wordt de binding met je hond versterkt. Doordat er wordt gewerkt op afstand zorgt dat ervoor dat je hond zijn aandacht meer op jouw moet richten en minder op zijn omgeving. De hond leert om op jou lichaamssignalen te letten ongeacht het tempo. De hond leert focus te hebben voor de handler en niet voor de omgeving of andere zaken die een afleidende factor hebben. Wanneer jij en de hond de basis onder de knie hebben kunnen er afleidingen worden toegevoegd, maar ook uitdagingen om het werk op de cirkel nog leuker te maken.
Tijdens de basiscursus leert de hond te werken op de cirkel. Tijdens de vervolgcursus kan het werken op de cirkel worden uitgebouwd met tempowisselingen, cavaletti, afstandsoefeningen en hindernissen.

https://www.youtube.com/watch?v=vFeSKmeajGc (kopieer de link in uw browser om het filmpje te bekijken)

Waar: Westerweg 68 a Purmerend
Kosten: € 18,00 ( half uur tot maximaal 45 minuten)

Cirkeltraining kan ook op locatie gegeven worden onderverdeeld in basis en gevorderden, minimale aantal deelnemers 6, maximale aantal deelnemers 8. Kosten € 27,50 per persoon, reiskosten € 0,25 /km